Nieuwe kleuren Iittala 2019

Teema is het design icoon uit de collectie van Iittala. Het servies werd ontworpen door Kaj Franck en staat voor scandinavisch desing: Eenvoud en functionaliteit.Hoewel het design uit de jaren ’50 komt, is het nog steeds een modern servies en past het helemaal binnen de visie van Iittala: Tijdloos design.

Seasonal Colours

Naast tijdloos design is Iittala binnen onze collectie ook één van de merken die de trendkleuren altijd perfect verwerkt in haar collectie. Seasonal colours noemt Iittala ze. Ze sluiten aan bij de trend en worden tijdelijk gevoerd in de collectie. 

Powder en zeeblauw 

De Trendkleuren van 2019

Ieder jaar worden er door meerdere blogs en merken trendkleuren benoemd. We hebben er al heel wat gelezen. Ze zijn niet unaniem over het kleurenpallet, maar roze komt toch wel steeds terug. Blauw, groen en aardse tinten lezen we verder heel veel. Verrast waren we dan ook niet toen we de nieuwe kleur van Teema voor dit jaar zagen, maar blij worden we er zeker van! Het is namelijk roze, Iittala noemt het powder. Een mooi zachte kleur, die prachtig combineert met wit, grijs en koper. 

De tweede kleur die Iittala als seasonal colour introduceert is Zeeblauw. In combinatie met het roze heel mooi, maar uiteraard ook op zichzelf een mooie kleur. Deze kleur is in de collectie van Aino Aalto en Kasthelmi geproduceerd. Zeeblauw komt tot ook terug in de nieuwe collectie van Iittala: Raami. Daarover later meer!

Ook als je het combineert met de andere kleuren blauw (lichtblauw en dotted blue) uit de Teema collectie, krijg je prachtige tafels, waar je iedere dag met plezier van zult eten.

Zeeblauwe

In onze winkel in Arnhem zijn deze kleuren nu op voorraad en laten we je graag zien, hoe je het kunt combineren en stellen we samen met jou je eigen stijl samen. 

De collectie is nu verkrijgbaar in de winkel en in onze webwinkel.