Royal Delft is al heel veel jaren onderdeel van onze collectie. Traditioneel hadden wij handbeschilderde borden in ons assortiment, maar daar is steeds minder behoefte aan, mede vanwege het feit dat het kostbaar is. In onze winkel in Arnhem vind je op de achterwand een aantal speciale borden van Royal Delft die we kregen bij jubilea. In 2015 werd BlueD1653 geïntroduceed en met succes!

Master Meets Designer
Ontwerpers Arian Brekveld, Chris Koens en Damian O'Sullivan hebben aan het traditionele Delfts Blauw een moderne twist gegeven met deze prachtige BlueD collectie. 

In ieder stuk is een (klein) schildering van de meesterschilders uit Delft verwerkt. Deze worden door middel van zeefdruktechniek aangebracht op het bord.

De collectie bestaat uit verschillende onderdelen:
Touch of Blue
Dit servies is ontworpen met als doel dat je het iedere dag gebruikt. Er is geen overbodige decoratie, omdat volgens de ontwerper eten en decoratie niet samengaan. De subtiele decoratieve toevoeging verwijst naar de traditionele geglazuurde schilderijen en lijken onderdeel te zijn van een groter geheel.

Blue Belly Tea
Het begin van Delfts Blauw en decoraties die tot op de dag van vandaag nog steeds worden gebruikt ligt in de 17e eeuw, de Gouden Eeuw van de Nederlandse geschiedenis. Het ontwerp van de BlueBelly TeaStory is gebaseerd om afbeeldingen en objecten uit die periode. 

Blue Collar
De 'Bottles' zijn gebaseerd op 17e en 18e eeuwse kaststellen. De kap van een kast of een schoorsteenmantel werd verfraaid met potten, flessen of grote kommen om de rijkdom of goede smaak van de eigenaren te laten zien.

Versatiles
Nederlandse tegels zijn iconisch voor Delfts Blauw aardewerk en worden al honderden jaren gemaakt. 

Double Heritage
Deze serie speelt met de vormen van de klassieke historische stukken uit het verleden van Royal Delft. 
Het dubbele karakter wordt gecreëerd door de aanvullende functie die ieder product krijgt door zijn scheiding in twee delen.