Paasleftovers Wat doe je er mee?

Na deze heerlijke paasdagen (en wat hebben we genoten ☀️) kijk je in je koelkast en zie je dat er nog het een en ander niet op is gegaan.Het is altijd mijn streven om genoeg boodschappen te doen maar niet teveel. Toch op de een of andere manier loopt het altijd een beetje uit de hand. Wat doen we met de leftovers?

Nou dit!

Je hebt natuurlijk onwijs veel gekookte eieren geschilderd en een deel opgegeten maar niet alle... toch?

Wat kun je er van maken?

1: Eiersalade

Tip prak er ook eens een avocado door beetje peper beetje zout toefje mayo, heerlijk op een ciabattabroodje.

 

2: Schotse eieren
Eigenlijk een gehaktbal met een gekookt ei erin. Dat is leuk én lekker! De verrassing op ieders gezicht als ze de bal aansnijden= onbetaalbaar!

 

3: Ramen
Na een heerlijke paasbrunch eet je 's avonds natuurlijk het liefste een licht gerecht. Ramen is een prima optie met daarin natuurlijk een gekookt ei!

Wat dachten jullie van al die chocolade eitjes, schuimpjes en paashazen... 3 eierzoektochten verder lopen de aantallen aardig op als je begrijpt wat ik bedoel

Dit maak je ermee:

1: Rocky road
De beste uitvinding ever! Makkelijk te maken heerlijke samenvoeging van alles wat je lekker vindt. In dit geval gebruik je de chocolade van de eitjes en de paashazen en de paasschuimpjes en spekjes natuurlijk! Heerlijk!

2: Heerlijke choco koekjes
Je maakt gewoon koekjesdeeg. Steekt de koekjes uit en laat de kinderen ieder koekje versieren met een ei, of sprinkles, of een schuimpje of je mengt het door het deeg. Afbakken en klaar!

 

3: Mega paas chocoreep
Je smelt alle overgebleven chocolade en laat een aantal eitjes over die je gebruikt om te versieren nadat je de gesmolten chocolade in een laag (brownie) bakblik hebt uitgestort. Daarna laat je het geheel opstijven op een koele plek ( niet in de koelkast) et voila! Een super grote paas chocoreep!

Er zijn natuurlijk 1001 mogelijkheden om je leftovers te gebruiken in een heerlijk recept. Dit waren er een aantal.Uiteraard zien wij heel graag jullie originele, zelfgemaakte leftover baksels en brouwsels. Kom maar op met die foto’s en recepten!