Brunchen met Pasen

We gaan weer heerlijk brunchen met Pasen.Er klinkt: “Dan brunchen we dit jaar met de familie bij jullie thuis”. De stress slaat toe.Pareltjes van angstzweet vormen zich op je voorhoofd en je stamelt:“ Natuurlijk, geen probleem, ik maak wel iets lekkers”. Herkenbaar? Geen nood wij helpen je!

Je wil graag iets bereiden wat heerlijk smaakt en er mooi uitziet. Wat doen we dan? We zoeken een recept (lang leve Pinterest) en zorgen voor het juiste gereedschap ( 3 hoeraatjes voor Le Creuset). Ik zocht en vond mini pistache tulbandjes met witte chocolade en een van de nieuwste bakvormen van de Le Creuset Patiliss serie. Heerlijk en ook leuk samen met de kinderen te maken! 

              

Le Creuset heeft een prachtige lijn bakvormen genaamd Patiliss

Deze bakvormen zijn ultraglad, want zij hebben een antiaanbaklaag aan binnen- en buitenzijde. Ze zijn duurzaam (daar houden wij zo van) door de bekleding op basis van siliconen (zonder PTFE noch PFOA) die beter bestand is tegen slijtage. Ze vervormen niet en zijn bestand tegen hitte tot 240 °C met uiteraard zoals wij gewend zijn van Le Creuset een hele goede warmteverdeling. Last but not least: Levenslange garantie.

Men neme: Het Recept

150 gr boter + extra klontje
150 gr suiker
3 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel
75 gr pistache + handvol voor versiering
125 gr witte chocolade

Verwarm de oven voor op 165 graden

Mix de boter met de suiker romig, voeg de eieren één voor één toe en mix elke keer tot het ei volledig is opgenomen. Mix daarna het zelfrijzend bakmeel er door.

Verkruimel de pistache nootjes en 75 gram witte chocolade tot kleine stukjes en meng door het beslag. Vul nu de ingevette bakvorm en bak in 25 minuten gaar.

Smelt de overige witte chocolade samen met een klontje boter in een spuitzak met intervallen in de magnetron. Knip een klein puntje van de zak en spuit sliertjes over de afgekoelde tulbandjes. Versier met de overige pistache nootjes en laat uitharden.

Met dank aan Een beetje van zus voor dit heerlijke recept!
 
 

Tip: vul de vormpjes echt maar voor drie kwart vol anders krijg je dit:

Tulbandjes met een bolle onderkant blijven zo lastig staan :-)

Et voila! Ohhhh man... keilekker!  Daar doe ik het voor!