Bakvormen

Zoveel soorten gebak...zoveel soorten bakvormen.

Bakvormen zijn er in veel verschillende materialen van glas tot siliconen tot metaal. Het type bakvorm heeft invloed op de kleur van het gebak, maar ook op hoe gemakkelijk de bakvorm loslaat van het gebak. Voor het bakken in een gasoven is de metalen vorm de beste keuze. In een elektrische oven kun je alle typen bakvormen gebruiken.

Een siliconen bakvorm is flexibel en kan dus vervormen. Dit is komt niet altijd goed uit. Kies dud voor een stevige uitvoering Een siliconen bakvorm is wel heel makkelijk te reinigen en de taart of muffin laat wel goed los uit de vorm.

Een TIP:

Stel je bakt een cake volgens recept, maar gebruikt een grotere vorm dan het recept aangeeft, dan zal je cake langer, soms breder (afhankelijk vorm), maar ook lager worden. Omdat de cake lager wordt is die ook eerder gaar, dus verminder de baktijd en houdt de cake op het laatst goed in de gaten. Omgekeerd kan de cake groter worden en over de vorm heenlopen. En waarschijnlijk is de cake nu niet in de aangegeven tijd van het recept gaar.

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 63 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 63 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3