Springvormen

Een echte thuis of professionele bakker kan natuurlijk niet zonder springvorm.

Springvorm, muffinvorm, cakevorm. Bij ons thuis zijn we allemaal gek op appeltaart, dus een springvorm staat op nr. 1. Maar als iets snel klaar moet zijn, bak ik graag muffins. In beide vormen kun je ook iets hartigs bakken, bijv. kleine quiches.

Maar welke springvorm past het beste bij je? Iedereen zal een bepaalde voorkeur hebben. Zoek je iets waar je gemakkelijk en snel in kan bakken neem dan een springvorm vorm met een anti kleef laag. Wil je dat de vorm ook in de vaatwasser kan dan is een siliconen bakvorm misschien iets voor jou, maar deze zijn niet in een springvorm verkrijgbaar dus een appeltaart gaat dan even niet lukken

Een tip is om de bodem een velletje bakpapier te leggen. Zo kun laat de taart makkelijk los van de bodem. Ook aan de rand kun je bakpapier plaatsen. Dit is op een rol te koop van Pastisse. Voor een appeltaart is dat niet zo geschikt, maar met een cheesecake werkt dit perfect.

Erg belangrijk is dat je nooit met een scherp voorwerp in de vorm gaat omdat je dan de laag kunt beschadigen. Deze is niet meer te herstellen.

De serie springvorm van Le Creuset zijn bestand tegen temperaturen tot 240 graden Celcius.

Dankzij de speciale coating komt het gebak eenvoudig uit de vorm en de vorm is ook zeer gemakkelijk te reinigen. Door de siliconen handgrepen liggen de vormen goed in de hand. Ook is dit bakgerei goed voor de gezondheid, het bevat namelijk geen PTFE of PFOA. 

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

11 artikel(en)

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

11 artikel(en)