Snijplanken

De juiste snijplank zorgt ervoor dat je mes scherp blijft en dat je voedsel optimaal gesneden kan worden. Een erg belangrijk onderdeel is ook de hygiëne bij het bereiden van voedsel.

Snijplanken zijn er in verschillende materialen; glazen snijplanken zijn hygiënisch maar door het harde materiaal gaan je keukenmessen kapot.

Hout is zachter, waardoor je messen minder snel slijten. Je kunt houten snijplanken meestal echter niet in de vaatwasmachine reinigen.

Kunststof snijplanken lijken dan dé uitkomst, daar kunnen echter weer deeltjes van losraken en in je eten terecht komen.

Kunststof snijplanken zijn er in verschillende kleuren zodat je bijvoorbeeld rauwe kip niet met vis of vlees in aanraking brengt.

Het rode snijblad is voor rauw vlees, de blauwe voor vis, de groene voor groenten en de witte voor gekookt voedsel.

Bedenk dus goed wat je op een plank wilt snijden. Snijd je veel verschillende producten, dan adviseren we meerdere snijplanken aan te schaffen om kruisbesmetting te voorkomen.

 

En mooi merk voor een houten snijplank is Butler.

Dankzij dit mooie en natuurlijke materiaal past deze snijplank zowel in de moderne als klassieke keuken.  

Wil je dat je houten snijplank lang mee gaat? Olie je houten snijplank dan in met olie. Voor een goed resultaat smeer je het hout regelmatig in voor behoud van je snijplank.

 

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

10 per pagina

Artikelen 1 tot 10 van 36 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 1. Snijplank bamboe 34x29cm

  € 15,50
  Voor het snijden van groenten is dit een ideale plank, maar je kunt het ook als serveerplank gebruiken om hapjes of tapas op te serveren. Bamboe groeit erg snel, voor deze planken hoeven er geen bomen te worden omgehakt. Het is ook heel hard en dicht van structuur. Bamboe beschadigt het mes niet, neemt nauwelijks vocht op en breekt bovendien zeer snel bacteriën af. Meer info
 2. Beuken Foodplank 35x18,5cm

  € 8,95
  - Serveerplank van Puur Hout met handvat en stoer touw - Gemaakt van gestoomd Europees beukenhout - Door de opstaande rand kun je de plank ook prima gebruiken om een salade of bitterballen op te serveren. Meer info
 3. Snijplank bamboe 35x25cm

  € 12,95
  Dit artikel wordt eerste week augustus weer op voorraad verwacht. Licht in de hand en in een unieke vorm om eenvoudig je ingrediënten in de pan te kunnen laten glijden. Ook ideaal als broodplank te gebruiken! Ideaal om vers fruit, groenten of vlees op te snijden. Bamboe beschadigt het mes niet, neemt nauwelijks vocht op en breekt bovendien zeer snel bacteriën af. De plank is ongeveer 1cm dik. Meer info
 4. Beuken Steakplank 49cm

  € 13,95
  Serveerplank van Puur Hout met handvat en stoer touw. De plank is gemaakt van gestoomd Europees beukenhout en heeft een mooie gloed. Langs de rand zit een opvanggootje, speciaal voor het serveren van BBQ en vleesgerechten. Meer info
Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

10 per pagina

Artikelen 1 tot 10 van 36 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4