Spaar nu voor mooie kortingen en gratis producten! meld je hier aan

Heart icon
Cart icon Winkelwagen

Winkelwagen

Koekenpannen

Koekenpannen

Filteren

Filteren

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Voor welke koekenpan ga jij?

 

In ons assortiment hebben we verschillende soorten koekenpannen van verschillende merken. Kies wel of niet voor een antiaanbaklaag, of ga je voor een rvs koekenpan. Of toch liever een stalen koekenpan. Er is veel keuze, kies de pan die het beste bij je past.

 

Antiaanbaklaag

Koekenpannen met anti-aanbaklaag zijn heel gemakkelijk in gebruik en gemakkelijk schoon te maken. Je kunt gezonder koken door minder olie of vet toe te voegen bij het bakken of zelfs zonder zoals bij de koekenpannen Le Creuset Les Forgees.

Een koekenpan met anti-aanbaklaag is geschikt voor het bakken van ei, pannenkoeken en gepaneerde producten bijvoorbeeld.

Een antiaanbak is gevoeliger voor slijtage dan de roestvrijstalen pannen. Antiaanbak zorgt voor minder krokant, het voorkomt dat suiker, gluten en eiwitten zich hechten aan het bakoppervlak van de pan.

 

Zoals bij alle antiaanbakpannen geldt bakken op gemiddelde of lage temperatuur voor het beste resultaat. Laat de pan geleidelijk opwarmen voor gelijkmatige gegaarde gerechten. Wil je hoger bakken, gebruik de hoge stand om bij de gewenste warmte te komen om vervolgens weer te verlagen maar je kunt ook langer opwarmen tot de gewenste temperatuur. Laat de pan niet op het fornuis dit kan namelijk zorgen voor oververhitting en schade veroorzaken.

 

Keramische koekenpan

We hebben ook koekenpannen met een keramische anti aanbaklaag. Deze laag zorgt voor de voordelen van antikleef én je kan de pan op hoge temperatuur verhitten. Belangrijk is om de koekenpan goed schoon te maken na het gebruik, anders kan het gaan aanbakken, hierbij mag je een schuursponsje gebruiken.

 

Waarom kies je voor een rvs-koekenpan?

Kies je voor een rvs koekenpan, dan heb je een pan die tegen hoge temperaturen kan én multifunctioneel is. Eerste kleven deingrediënten in de pan, dit komt omdat suikers, gluten en eiwitten blijven kleven aan het bakoppervlak. Totdat de suiker is gekaramelliseerd en eiwitten en gluten gestold zijn, laten de ingrediënten los. Dit komt door goed contact tussen je ingrediënten en het bakoppervlak. Dit zorgt ook voor het krokante laagje.

Een RVS koekenpan kan op hoge temperatuur verhit worden, mag in de oven en je kunt er veel verschillende producten in bereiden.

 

Stalen koekenpan

De Buyer Mineral B Element en Tole koekenpan bestaat uit 99% uit ijzer, een organische constructie omdat het 100% natuurlijk mineraal materiaal is. Deze pan kan ook hoge temperaturen aan, het heeft daarnaast een natuurlijke anti-aanbak bescherming, nadat je de pan hebt ingebrand.

 

Het aantal lagen

Het minimum aantal lagen van een pan is 3, we hebben ook koekenpannen met 5 of 7 lagen. Hoe meer lagen, hoe beter de geleiding.

Demeyere koekenpannen hebben 5 of 7 lagen. Bij 5 lagen, om te beginnen de laag van het bakoppervlak is van RVS 18/10 daarna zuiver aluminium, aluminium legering, zuiver aluminium en dan als laatste laag de magnetische RVS. De speciale combinatie van de lagen met onder andere het aluminium zorgt dat hitte wordt verdeeld op het bakoppervlakte. Bij 7 laags is er na de vierde laag een combinatie van 3 lagen genaamd Tripinduc, dit zorgt voor 30% meer rendement op inductie. Een ander voordeel is dat je de 7-laags pan gegarandeerd nog op inductie kunt gebruiken, ook als je deze eerder op gas hebt gebruikt.

 

Schoonmaken

Als je net de anti-aanbak pan hebt gebruikt laat het dan eerst afkoelen voor dat je het schoonmaakt. Doe je het direct onder koud water dan kan er door te grote verandering in de temperatuur de pan beschadigen. Ook adviseren wij om de pan met de hand af te wassen met afwasmiddel zodat je antiaanbakpan langer meegaat.

 

Bij de De Buyer koekenpan brand je de pan in met olie, hierdoor kun je de pan niet afwassen met afwasmiddel omdat je dan de natuurlijke antiaanbaklaag er af poetst en daardoor opnieuw moet inbranden. Was de pan af met warm water, afdrogen en het kan zo weer de kast in.

 

Algemeen

Gebruik je pan op de juiste afmeting van de kookpit. Geen kleine pan op een grote pit of anders om, zo zorg je voor dat je ingrediënten gelijkmatig gaar worden en loop je minder kans op beschadigingen op de rand en/of handgrepen. Zeker belangrijk voor inductiekookplaten, als je de zone met verkeerde afmetingen gebruikt kan de plaat de pan niet herkennen en dit kan voor schade zorgen.

 

Koekenpan kopen?

In onze winkel in de 7straatjes in Arnhem centrum Heb je nog vragen en je kunt niet langskomen, stel ze via de mail of bel ons om zo de ideale pan voor jou te kiezen.  Koop via onze website servies.nl of in onze winkel.

 

Pollmann team image