Snelkookpannen

De snelkookpan is terug van weggeweest!

Bij een luchtdruk van rond de 1 Atmosfeer kookt water (en voedsel) in een gewone pan bij een temperatuur van 100 graden Celsius. Als de druk vergroot wordt - zoals in een snelkookpan het geval is - zal de temperatuur waarbij water (en voedsel) kookt stijgen. Door die hogere temperatuur wordt de kooktijd verkort. In de snelkookpan (onder hoge druk) ligt het kookpunt op 118 graden Celsius en is de kooktijd grofweg 1/3 van de tijd die voor het koken in een normale pan nodig is. De meeste snelkookpannen hebben een mogelijkheid om ook voedsel met een lagere druk (en een temperatuur van 112 graden) te koken. Deze 'lage druk' is voornamelijk bedoeld voor groente en zorgt er voor dat de vitamines beter behouden blijven (de kooktijd is 1/4 langer dan de kooktijd onder hoge druk en ongeveer de helft van de kooktijd in een normale pan).

 

Een snelkookpan kan veel tijd en energie besparen, vooral bij het trekken van bouillon, de bereiding van vlees en het koken van peulvruchten of graan. Door de korte en afgesloten bereiding blijven smaak, kleur, vitamines en mineralen vaak beter behouden dan in een gewone pan. Sperciebonen blijven bijvoorbeeld veel groener.

 

De snelkookpannen van WMF hebben een stevige vergrendeling en een kookindicator die je helpt om de druk te reguleren. Bijzonder is ook de afneembare greep, die het reinigen van de snelkookpan heel gemakkelijk maakt. De WMF Perfect Snelkookpannen zijn bovendien vervaardigd uit hoogwaardig Cromargan 18/10 RVS en geschikt voor alle warmtebronnen.

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

1 artikel(en)

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

1 artikel(en)