Wokpannen

Een wok komt van oorsprong dan wel uit het oosten, maar dat wil niet zeggen dat je er geen gerechten uit andere landen in kan maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of een ingrediënt kan in de wok. Vis, kip, vlees, groente en fruit.

De pan is in China ontwikkeld omdat ze snel en gezond wilden koken .In een mum van tijd kan een smaakvol gerecht gemaakt worden, met slechts één pan en weinig energie. Omdat wokken of roerbakken een snelle kookwijze is blijven de voedingswaarde optimaal bewaard.

Dus gezond!!

Het verschil tussen wokken en roerbakken heeft met de temperatuur te maken. Wokken doe je met veel hogere temperaturen. Voor beide kookprocessen geld dat je beter geen olijfolie moet gebruiken. Olijfolie brand aan als het te warm wordt en geeft dan ook een giftige stof af. Beter is het om zonnebloemolie of arachideolie te gebruiken.

 


De wokken van Demeyere zijn gemaakt uit het speciale 7-lagenmateriaal. Daardoor is er een warmtespreiding tot aan de bovenrand en is er geen antikleef laag nodig.
De wokpan van Habonne  uit de ecovite serie heeft wel een antiaanbak laag. Deze wokpan combineert aluminium met een zogenoemde Weilburger Greblon Ceram coating. Dit is een krasvrije keramische coating die zeer ideaal is bij het koken en bakken op hoge temperatuur. 
Eventueel zijn deze prachtige wokpannen uit te breiden met een schitterend glasdeksel. 

 

 

Tips:

- Koop steeds verse ingrediënten. Wokken heeft namelijk als doel om smaak en textuur maximaal te behouden.

- Houdt het voedsel steeds in beweging door voortdurend om te scheppen. Alles wordt daardoor gelijk gaar en voorkomt aanbranden.

- Dreigt het toch een beetje aan te branden. Doe er dan een klein beetje water, wijn of bouillon bij. Maar niet te veel want dan ga je smoren in plaats van wokken.

- Voeg niet te veel ingrediënten in één keer toe, maar doseer. De pan koelt anders te snel af.

- Vlees wok je op hoge temperatuur, vis en groente op een wat lagere.

 

 

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

15 artikel(en)

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

15 artikel(en)