LE CREUSET

LE CREUSET

Le Creuset

Le Creuset is het wereldberoemde Franse merk, die echt niet meer alleen bekend is van de gietijzeren braadpan. De collectie werd de laatste jaren flink uitgebreid met koekenpannen, servies en meer.

Creuset brengt ieder jaar een nieuwe kleur uit, die wordt doorgevoerd in de braadpan, maar ook het servies, ovenschalen en peper- en zoutmolen. Ook worden er ieder jaar een aantal producten als limited edition gemaakt, deze producten zijn dus tijdelijk verkrijgbaar.
 

Le Creuset Braadpan

Een mooie rode gietijzeren braadpan op je fornuis of kookplaat is de droom van menig keukenprins(es). Het is zonde om de pan alleen voor stoofvlees te gebruiken. Je kunt er ook prima soep of risotto in maken of er een heerlijk brood in bakken.

De pan (en de deksel) mag tot 240 graden in de oven. De braadpannen zijn zijn in heel veel kleuren verkrijgbaar. Iedere maat wordt in het rood en zwart gemaakt. Minder gangbare maten worden niet in alle kleuren gemaakt.

 

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 726 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 35
Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 726 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 35

Le Creuset servies 

Inmiddels niet meer weg te denken ui de collectie is het Le Creuset servies. Dit is gemaakt van aardewerk, wat op een hoge temperatuur is gebakken. Hierdoor is het sterk en mag het tot 240 graden in de oven. Dat is handig als je bijvoorbeeld een kommetje wilt gebruiken als ovenschaal. Dat is dus geen probleem.

Het Le Creuset aardewerk servies heeft in de rand de ringen die ook in de deksel van de pan zit. Het servies wordt in heel veel kleuren gemaakt, uiteraard ook in het kenmerkende kersenrood. Stel je eigen Le Creuset set samen, zoals je zelf wil. Combineer verschillende kleuren of hou het juist allemaal in dezelfde kleur.

Le Creuset servies bestaat uit bordenkommenschalenbekersMelk en SuikerpotjesTheepotten en koffiepottenEierdopjes en mooie kannen.

 

Le Creuset Pepermolen en Zoutmolen

Ook de pepermolen en zoutmolen van Le Creuset worden in alle kleuren van de regenboog gemaakt.

De molens zijn er in verschillende maten: de mini molen, 21cm en 30cm. De mini molens zijn alleen als set te koop. De pepermolen en de zoutmolen zijn in dezelfde kleur. De molens van 21cm zijn in alle kleuren leverbaar. De molens van 30cm zijn in rood, oranje en zwart leverbaar. De molens in 21 en 30cm zijn per stuk te koop. Je kunt dus ook twee verschillende kleuren kiezen, één kleur voor zout en een andere kleur voor peper.

De peper en zoutmolens hebben een keramisch maalwerk. Het voordeel hiervan is dat ze niet gevoelig zijn voor vocht. Hierdoor is de zoutmolen ook geschikt voor nattere zoutsoorten, zoals Himalaya zout. Maalt de zoutmolen niet meer zo goed. Doe dan wat rijstkorrels in het maalwerk en maal deze door de molen. Het vocht wordt nu door de rijst opgenomen en de molen werkt weer perfect. In de pepermolen alleen witte peper of zwarte peper doen, 4 seizoenenpeper is niet geschikt.

 

Tips voor je Le Creuset Braadpan

De braadpan van Le Creuset gaat een levenlang mee als je er goed mee omgaat. Daarom hierbij een aantal tips:

 1. Warm de braadpan langzaam op. 
  Als je de pan uit de kast haalt, zet hem dan op laag vuur of een lage stand op de inductiekookplaat (maximaal 1/3 van het vermogen). Wanneer de oren van de pan niet meer zo koud zijn als bij de start, dan kan de pan op hoog vuur of een hoge stand verwamd worden.
  Let op: Gebruik nooit de Boost stand van de inductiekookplaat voor de braadpan.
 2. Laat de pan langzaam afkoelen
  Wanneer er iets aanbrandt in de pan, of als je de pan na gebruik wilt afwassen. Zorg dat de pan niet in aanraking komt met koud water. Dan kan het emaille knappen en dit valt niet onder garantie. De pan is dan onbruikbaar, omdat het voedsel dan rechtstreeks in aanraking komt met het gietijzer. Dit is niet goed voor je gezondheid.
 3. Was de braadpan bij voorkeur met de hand af
  De braadpan mag in de vaatwasser, maar het is beter om de pan met de hand af te wassen. Vaatwasmiddelen zijn erg aggressief en dit komt de pan niet echt ten goede.