Karaffen

Karaffen voor water

Water drinken is hip! Er zijn zelfs waterrecepten ofwel water met een smaakje. Vul een karaf met water, citroenschijfjes en munt. Of met heerlijk zoete aardbeien in plaats van citroen. Maak een heerlijke kan vol met 'Tasty Tomato': vul de karaf met water, tomaat, limoen en bleekselderij. Of de 'Appellicious': vul de karaf met water, appel, frambozen en limoen. Maak eens leuke ijsblokjes. In een bijzondere vorm of vul de ijsblokjes vorm met fruit of zomer bloemetjes. Schenk er water bij tot de vormpjes helemaal gevuld zijn. Invriezen en je water karaf ziet er gelijk vrolijk uit met deze leuke blokjes.

Heb je visite? Dan presenteert een karaf water net even wat leuker dan een kaal glas kraanwater. Een kan staat netter en gezelliger. Daarnaast is het handig wanneer je veel water (of wijn) nodig hebt; je hoeft zo niet steeds naar de keuken te lopen.

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 68 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 68 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Karaffen voor wijn

Naast goede wijnglazen gebruiken echte wijnliefhebbers nog iets om hun favoriete wijn beter tot zijn recht te laten komen: een decanteerder of wijnkaraf. Decanteren is het overschenken van wijn van de fles in een speciale glazen karaf. Dit voegt zuurstof toe aan de wijn, waardoor smaken en aroma's beter vrijkomen. Jonge wijn decanteer je om deze te beluchten zodat de wijn zich 'opent' en de smaak zachter en voller wordt. Wijn met droesem (sediment) decanteer je om de droesem te scheiden van de wijn. Daarnaast zorgt een wijnkaraf er ook nog voor dat je je wijn op een mooie, praktische (minder knoeien) manier kunt presenteren en uitschenken. Schott Zwiesel en Villeroy & Boch hebben verschillende modellen en maten.

 

Karaffen voor sterke dranken

Als je wijn of sterkte drank wilt bewaren dan moet er wel een stop op zitten.Een cognac karaf is vaak wat ronder en een whiskey karaf vierkant. Waarom dat is is eigenlijk niet helemaal duidelijk. Het is waarschijnlijk omdat de eerst fles van Jack Daniel's vierkant was. 

De karaf moet na elk gebruik gereinigd worden met warm water, bij voorkeur zonder reinigingsmiddel (om te vermijden dat de geur ervan zou blijven hangen). Indien de wijn te lang in de karaf is blijven staan, kan er aanslag optreden, aarzel dan niet om metalen karafkorrels van Riedel toe te voegen aan het warme water en voorzichtig te draaien. Deze maken de karaf weer helemaal shoon. Om de karaf gemakkelijk  te laten drogen plaatst u deze ondersteboven op een karafdroger van Schott Zwiesel

Proost!