Serviezen

Bestek  |  Glazen  |  Cadeau  |  Pollmann - Exclusief

 

Er zijn geen producten gevonden probeer het nogmaals.

Servies in de vaatwasser

Tegenwoordig mag eigenlijk bijna al het servies in de vaatwasser. De enige uitzondering daarop is servies met een platinum of gouden decor. Gouden en platinum decoren worden na het glazuren aangebracht en branden in het glazuur. Hierdoor zit het niet volledig onder het glazuur en is het dus kwetsbaar in de vaatwasser. Het decor kan dan vervagen. Tegenwoordig zijn er verschillende merken die aangeven dat dit soort servies wel in de vaatwasser mag. Wanneer het gouden of platinum decor vervaagt, dan wordt het vergoed.

 

Wanneer je servies in de vaatwasser doet, dan zijn er wel een aantal zaken waar je op kunt letten:

1. Gebruik een 1/2 blokje 
Fabrikanten van vaatwassers moeten garanderen dat de vaat op 30 graden schoon wordt. Hierdoor is de dosering in het blokje veel te hoog en dit werkt ook ageressief op het glazuur. Ons advies is om het blokje daarom te halveren.

2. Gebruik los poeder en zout
Fabrikanten ontmoedigen je om het blokje te halveren door er oplosbaar plastic om te doen. Wanneer je los poeder gebruikt, kun je gemakkelijk zelf doseren.

3. Zet de vaatwasser open nadat het programma is afgelopen
Nieuwe vaatwassers gaan vaak automatisch open ongeveer 30 minuten voor het einde van het programma, zodat de warmte weg kan uit de vaatwasser. Gaat jouw vaatwasser niet uit zichzelf open? Open de vaatwasser dan zodra je het piepje hoor van het einde van het programma.