Onze winkel is weer open! Klik hier voor meer informatie.

Winkelwagen

Het is weer tijd voor het Witte goud

Met de eerste zon, die zich weer laat zien, zijn ook de asperges weer beschikbaar. Persoonlijk vinden wij dit een heel fijn moment in het jaar. Eigenlijk is het zonde om asperges alleen op de traditionele manier te eten. Begrijp ons niet verkeerd, dat is wel een hele lekkere manier om ze te eten.

Maar er zijn nog zo veel meer lekkere manieren om het witte goud te breiden. We geven je een aantal ideeën op deze pagina en reiken je er het juiste gereedschap voor aan.

Wil je met ons een recept delen? Wij houden ons aanbevolen!

Asperges op de traditionele manier bereid


Asperges kun je op de traditionele manier eten. Dan kook je ze in een Aspergepan, we hebben diverse pannen in ons assortiment.  Lekker met een gekookt ei. Snijdt deze in plakjes met de eiersnijder van Gefu.

Klaar de boter in het boterpannetje van Kuchenprofi en serveer ze met ham of zalm bijvoorbeeld. Mmmm dat wordt smullen!

Bereid ze ook eens anders


Naast de traditionele manier kun je asperges op vele andere manieren bereiden. Je kunt ze bijvoorbeeld grillen in een grillpann of verwerken in een quiche. Wanneer je hiervoor een goede grillpan of fijne bakvorm gebruikt, wat het nog lekkerder én leuker.

De quichevorm van Le Creuset Patiliss of Point Virgule met uitneembare bodem zijn heel geschikt voor het maken van een heerlijke aspergetaart.

Gebruik je gietijzeren pan om de asperges heerlijk te gratineren in de oven. Heerlijk Happen maakte er dit heerlijke recept mee: Asperges in Bechamelsaus 

 

 

Voor je begint eerst even schillen


Hoe je ze ook bereidt, asperge zul je toch eerst even moeten schillen. Een werkje waar je misschien niet blij van wordt, maar wij beloven je dat het met een goede schiller een klusje van niets is.

Je kunt voor een aspergeschiller kiezen, die een voorgevormd blad heeft. Die loopt rond, waardoor je meer grip op de asperge hebt tijdens het schillen. Een schiller die dit heeft is de OXO Good Grips Aspergeschiller. Wil je een dunschiller die je ook voor andere doeleinden kunt gebruiken dan kun je kiezen voor een rechte dunschiller of een dunschiller in y-vorm. Dan staat het blad over dwars.

Een andere optie voor een aspergeschiller is de variant, waarbij je de asperge door de schiller trekt en zo schilt. Dan is de dunschiller van Kuchenprofi een goede optie.  Tot slot zijn er ook genoeg mensen die zweren bij hun kaasschaaf om asperges te schillen. In onze collectie vind je de beste kaasschaven, die zijn van Boska!