Wijnglazen

Leuke Wijnglazen

Het ene wijnglas is het andere niet. Wijnglazen zijn altijd ontwikkeld voor een bepaalde soort wijn, zo komt de smaak van de wijn optimaal tot z'n recht.
Glazen voor rode wijn hebben een grotere kelk. Zo kan er meer zuurstof bij de wijn en blijven de aroma's goed in het glas.
Glazen voor witte wijn hebben een iets kleinere kelk. De wijn blijft daardoor langer koel. Uit een witwijn glas drink je ook een heerlijke rosé.
Glazen voor champagne en andere mousserende wijn hebben een smalle, hoge kelk. Dit ziet er feestelijk uit, én zorgt er voor dat de bubbels langer in de wijn blijven. De aroma's van de wijn kunnen in champagneglazen wel sneller vervliegen.

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 163 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 8
Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 163 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 8

Soorten Wijnglazen

Een van de merken in ons assortiment is Riedel. Claus Riedel was de eerste persoon in de lange geschiedenis van de glasindustrie die bij het ontwerpen van een wijnglas rekening hield met het karakter van een druivensoort. Het karakter van onder andere de sauvignon blanc, cabernet sauvignon, pinot noir en riesling zijn qua stijl niet met elkaar te vergelijken. Als groot wijnliefhebber was hij zich daarvan bewust. Hij is zich gaan verdiepen in de samenhang tussen de unieke eigenschappen van een druif, de smaak- én geurreceptoren en de vorm van het glas.
De unieke eigenschappen van de glazen van de familie Riedel worden dagelijks door miljoenen wijnliefhebbers ervaren. Riedel glas wordt met recht gezien als dé referentie voor de wijnliefhebber.

 

En dan is er nog een bijzonder merk en dat is: Schott Zwiesel. Schott Zwiesel glazen zijn helder, licht in gewicht en mooi van vorm. Alle Schott Zwiesel glazen zijn gemaakt van Tritan kristalglas, een materiaal met bijzondere hardheid en bestand tegen corrosie en krassen. Tritan kristalglas heeft bijna 40% minder breuk dan gewoon glas en een gegarandeerde helderheid. Schott Zwiesel wijnglazen zijn niet alleen vaatwasmachinebestendig en krasvast: ze blijven ook net zo helder als op de dag van aankoop. 

 

U kunt deze en nog andere merken vinden in onze winkel in Arnhem en natuurlijk in de webshop