Braadpannen

Bij een braadpan denk je gelijk aan de pan die vroeger uren lang op het vuur stond met suddervlees. Zo'n rode of oranje pan. De pan was misschien wel gemaakt door Le Creuset. Deze pannen worden al sinds 1925 in hun eigen fabriek in noord Frankrijk gemaakt. Elke pan werd met de hand gemaakt. Het proces is met z'n tijd meegegaan, maar de pannen zijn nog steeds handgemaakt en uniek. Er kunnen dus kleine verschillen in zitten. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit, want die is bij elke pan gelijk. Rood en oranje zijn nog steeds de kleuren waar de meeste pannen in verkocht worden, maar tegenwoordig maken ze vele kleuren zodat de mooie pannen in elke keuken passen.

 

Geëmailleerd gietijzer is een robuust materiaal dat goed past in de moderne manier van voedselbereiding of koken. Je kunt in de pannen roerbakken, stoofschotels bereiden of een steak dichtschroeien. Dit kan omdat de pannen een hoge temperatuur kunnen verdragen. Doordat het gietijzer de warmte zo goed vasthoud kunnen lage temperaturen gebruikt worden waardoor de pannen ook geschikt zijn om in de oven te gebruiken.
Omdat de eenpansgerechten lang op een zacht vuur sudderen, krijgen de ingrediënten de tijd om hun smaken vrij te geven. De voedingswaren behouden hun natuurlijke sappen, vitaminen en mineralen. 

 

Wil je een gietijzeren pan, maar dan in een Scandinavisch design? Kijk dan eens bij de pannen van Iittala.

 

TIPS:

-Verwijder voor het gebruik de etiketten. Was de pan in een warm sopje, daarna goed spoelen en afdrogen. Uw pan is klaar voor gebruik.

- Zet de pan op middelhoog vuur en laat even opwarmen. Doe geen olie of vet in een koude pan anders wordt deze te heet en gaat het walmen. Maar je vingers een beetje nat en sprenkel wat druppels water in de pan. Als het water sist en het water onmiddellijk verdampt is de pan heet genoeg en klaar voor gebruik. Doe olie of vet in de pan. Laat het voedsel meerdere minuten onaangeroerd liggen. Als je het voedsel te snel verplaatst zullen restjes achter blijven.

-Gietijzer is geschikt voor alle warmtebonnen. gas, hallogeen kookplaten, vitrokeramische kookplaten, inductie kookplaten en ovens die werken op gas, olie, kolen of hout.

-Op kookvuren met een glazen oppervlak moet u de pan optillen en niet verschuiven. Dit kan de pan en uw kookplaat beschadigen

- Voor bescherming van het oppervlak wordt siliconen of houten keukengerei aanbevolen. Met metalen materialen mag niet over de bodem geschraapt worden. Sla ook je keukengerei niet op de rand af. Dit kan de rand beschadigen.

 

REINIGING en ONDERHOUD:

- Laat de pan eerst even afkoelen alvorens ze af te wassen

-Om hardnekkige resten te verwijderen vult u de pan met warm water en laat deze dan 15-20 minuten weken. Dan met een afwasborstel afwassen, afspoelen en afdrogen. Gebruik geen schuursponsjes of schurende middelen. Sporen aan de buitenkant kunnen wel zachtjes geschrobd worden.

 

Is de keuze nog steeds heel erg moeilijk. Kom dan langs in onze winkel in Arnhem, bel of mail ons. Wij kunnen je vast verder helpen

 

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 94 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 94 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5