
Koekenpannen
-
LE CREUSET - Les Forgees - Glazen deksel 28cm
LE CREUSET
Les Forgees€ 42,00Op voorraadLevertijd: 1-2 werkdagen -
LE CREUSET - Les Forgees - Glazen deksel 30cm
LE CREUSET
Les Forgees€ 48,00Levertijd: Tijdelijk niet leverbaar -
LE CREUSET - Les Forgees - Glazen deksel 18cm
LE CREUSET
Les Forgees€ 27,00Op voorraadLevertijd: 1-2 werkdagen -
A DI ALESSI - Pots&Pans - Koekenpan Z/D 24cm 1,70l
A DI ALESSI
Pots&Pans€ 99,00Levertijd: 1- 2 weken -
A DI ALESSI - Pots&Pans - Koekenpan Z/D 28cm 2,80l
A DI ALESSI
Pots&Pans€ 110,00Levertijd: 1- 2 weken -
LE CREUSET - Grills - Skillet 23cm Kersenrood
LE CREUSET
Skillet€ 159,00Levertijd: Tijdelijk niet leverbaar -
DEMEYERE - Specialiteiten - Glazen deksel 24cm
DEMEYERE
Specialiteiten€ 28,00Op voorraadLevertijd: 1-2 werkdagen levertijd -
DEMEYERE - Specialiteiten - Glazen deksel 22cm
DEMEYERE
Specialiteiten€ 26,00Op voorraadLevertijd: 1-2 werkdagen levertijd -
DEMEYERE - Onderdelen - Glasdeksel 30cm
DEMEYERE
Onderdelen€ 34,00Op voorraadLevertijd: 1-2 werkdagen -
DEMEYERE - Specialiteiten - Glazen deksel 32cm
DEMEYERE
Specialiteiten€ 38,00Op voorraadLevertijd: 1-2 werkdagen levertijd -
DEMEYERE - Specialiteiten - Glazen deksel 20cm
DEMEYERE
Specialiteiten€ 25,00Levertijd: Tijdelijk niet leverbaar -
LE CREUSET - Grills - Skillet 16 cm kersenrood
LE CREUSET
Grills€ 119,00Levertijd: Tijdelijk niet leverbaar -
LE CREUSET - Magnetik - Koekenpan 28cm 3,40l
LE CREUSET
Magnetik€ 165,00Levertijd: Tijdelijk niet leverbaar -
LE CREUSET - Magnetik - Koekenpan 24cm 2,10l
LE CREUSET
Magnetik€ 149,00Op voorraadLevertijd: 1-2 werkdagen -
DEMEYERE - Proline 7 - Koekenpan 28cm
DEMEYERE
Proline€ 259,00Op voorraadLevertijd: 1-2 werkdagen -
DEMEYERE - Multiline 7 - Koekenpan 24cm
DEMEYERE
Multiline€ 189,00Op voorraadLevertijd: 1-2 werkdagen levertijd -
DEMEYERE - Multiline 7 - Koekenpan 20cm
DEMEYERE
Multiline€ 179,00Op voorraadLevertijd: 1-2 werkdagen -
LE CREUSET - Gietijzer - Koekenpan 28cm Mist Grey
LE CREUSET
Gietijzer€ 229,00Levertijd: Tijdelijk niet leverbaar -
LE CREUSET - Gietijzer - Koekenpan 28cm Deep Teal
LE CREUSET
Gietijzer€ 229,00Levertijd: Tijdelijk niet leverbaar -
LE CREUSET - Gietijzer - Koekenpan 28cm Oranje
LE CREUSET
Gietijzer€ 229,00Levertijd: Tijdelijk niet leverbaar -
DE BUYER - Mineral B Element en Tole - Koekenpan 24cm
DE BUYER
Mineral B Element en Tole€ 52,95Levertijd: 1- 2 weken -
DE BUYER - Mineral B Element en Tole - Koekenpan 28cm
DE BUYER
Mineral B Element en Tole€ 78,95Levertijd: 1- 2 weken
Antiaanbaklaag koekenpannen
Ze zijn erg populair de koekenpannen met anti-aanbaklaag. Ze zijn heel gemakkelijk in gebruik en gemakkelijk schoon te maken. Je kunt gezonder koken door minder olie of vet toe te voegen bij het bakken of zelfs zonder zoals bij de koekenpannen Le Creuset Les Forgees. De laag van deze pannen is in 2020 vernieuwd en sindsdien 4x sterker en dus zeer duurzaam.
Een koekenpan met anti-aanbaklaag is geschikt voor het bakken van ei, pannenkoeken en gepaneerde producten bijvoorbeeld.
Een antiaanbak is gevoeliger voor slijtage dan de roestvrijstalen pannen. Antiaanbak zorgt voor minder krokant, het voorkomt dat suiker, gluten en eiwitten zich hechten aan het bakoppervlak van de pan.
Zoals bij alle antiaanbakpannen geldt bakken op gemiddelde of lage temperatuur voor het beste resultaat. Laat de pan geleidelijk opwarmen voor gelijkmatige gegaarde gerechten. Wil je hoger bakken, gebruik de hoge stand om bij de gewenste warmte te komen om vervolgens weer te verlagen maar je kunt ook langer opwarmen tot de gewenste temperatuur. Laat de pan niet op het fornuis dit kan namelijk zorgen voor oververhitting en schade veroorzaken.
Keramisch koekenpannen
We hebben ook koekenpannen met een keramische anti aanbaklaag. Deze laag zorgt voor de voordelen van antikleef én je kan de pan op hoge temperatuur verhitten. Belangrijk is om de koekenpan goed schoon te maken na het gebruik, anders kan het gaan aanbakken, hierbij mag je een schuursponsje gebruiken.
Waarom kies je voor een rvs-koekenpan?
Kies je voor een rvs koekenpan, dan heb je een pan die tegen hoge temperaturen kan. Daarnaast laat de pan ingrediënten eerst kleven in de pan, dit komt omdat suikers, gluten en eiwitten blijven kleven aan het bakoppervlak. Totdat de suiker is gekaramelliseerd en eiwitten en gluten gestold zijn, laten de ingrediënten los. Dit komt door goed contact tussen je ingrediënten en het bakoppervlak. Dit zorgt ook voor het krokante laagje.
Een RVS koekenpan kan op hoge temperatuur verhit worden, mag in de oven en je kunt er veel verschillende producten in bereiden.
Stalen koekenpan
De Buyer Mineral B Element en Tole koekenpan bestaat uit 99% uit ijzer, een organische constructie omdat het 100% natuurlijk mineraal materiaal is. Deze pan kan ook hoge temperaturen aan, het heeft daarnaast een natuurlijke anti-aanbak bescherming, nadat je de pan hebt ingebrand.
Het aantal lagen van een koekenpan
Het minimum aantal lagen van een pan is 3, we hebben ook koekenpannen met 5 of 7 lagen. Hoe meer lagen, hoe beter de geleiding.
Demeyere koekenpannen hebben 5 of 7 lagen. Bij 5 lagen, om te beginnen de laag van het bakoppervlak is van RVS 18/10 daarna zuiver aluminium, aluminium legering, zuiver aluminium en dan als laatste laag de magnetische RVS. De speciale combinatie van de lagen met onder andere het aluminium zorgt dat hitte wordt verdeeld op het bakoppervlakte. Bij 7 laags is er na de vierde laag een combinatie van 3 lagen genaamd Tripinduc, dit zorgt voor 30% meer rendement op inductie.