Pannen

Keukenapparaten  |  Messen  |  Keukengerei  |  Bakgerei  |  Cadeau  |  Keukentextiel  |  Keukentrolleys

Belangrijk bij het kiezen van pannen is eerst bedenken waar je de pan voor wilt gebruiken. Zoek je een kookpan of een braadpan, een koekenpan, hapjespan of wok. En dan zijn er natuurlijk ook nog veel speciale soorten pannen zoals een aspergepan een rookpan of een pastapan om maar iets te noemen. Wat is het verschil tussen deze pannen?

Kookpan

Om optimaal te kunnen koken in een kookpan wil je liever niet dat de warmte naar boven weg trekt. Een goede bodem is dus heel belangrijk. De warmte moet gelijkmatig over de gehele bodem verdeeld worden. In de kookpannen is er verschillen tussen het aantal lagen van de pan, wel of geen aangezette bodem, wel of geen glasdeksel en het geleidingsmateriaal wat er wordt gebruikt. In onze (web)winkel vind je verschillende uitvoeringen.

Koekenpan

In ons assortiment hebben wij antikleef koekenpannen en stalen koekenpannen.

Staal
Stalen koekenpannen hebben een lange levensduur. Het bakken in pannen in pannen van gietijzer, plaatstaal of roestvrij staal vergt enige oefening, maar eenmaal gewend, wil je waarschijnlijk niet meer anders! We hebben pannen van Demeyere en Habonne is onze collectie.

Anitkleef
De koekenpannen in ons assortiment zijn allemaal PFOA vrij en bevatten geen schadelijke stoffen.

De serie Les Forgees van Le Creuset is gemaakt van gietaluminium in combinatie met een antikleefmateriaal. De materialen worden geheel met elkaar versmolten waardoor ze niet meer van elkaar afkunnen. Op deze pannen wordt daarom levenslange garantie gegeven, mits deze op de juiste manier gebruikt worden.

De keramische pan heeft een aantal voordelen ten opzichte van de teflon pan, zoals bijvoorbeeld de Tefalpan. Een keramische pan mag op hoge temperatuur verwarmd worden en is dus mulitfunctioneel. Het is wel altijd een laag op staal, waardoor de levensduur van deze pan 3 tot 5 jaar is. De keramische pan is universeel en te gebruiken met gas, inductie, elektrisch en keramisch.

Alle koekenpannen in ons assortiment kunenn op alle warmtebronnen (gas, inductie, keramisch, halogeen) gebruikt worden.

Hapjespan
Een hapjespan is eigenlijk niet veel anders dan een koekenpan met een hogere en rechte rand. Hierdoor heb je een groter bakoppervlak. De rechte rand zorgt ervoor dat een hapjespan zich beter leent voor het bereiden van eenpansgerechten en grotere hoeveelheden dan een koekenpan. Je kunt de ingrediënten namelijk gemakkelijk omscheppen zonder dat het over de rand gaat. Daarnaast zijn er veel hapjespannen die geleverd worden met een deksel waardoor je ingrediënten kunt laten sudderen zonder het vocht te verliezen.

Sauteerpan
Een sauteerpan is een diepe koekenpan, heel handig voor het maken van pastasaus of om in te roerbakken bijvoorbeeld.

Wok
De wok is een dunne halfronde pan, waarin je ingredienten razendsnel klaar zijn. Omdat wokken op een hoge temperatuur gebeurd is het niet verstandig om olijfolie te gebruiken. Dit verbrand namelijk. Zonnebloem of arachideolie is het beste.

Braadpan
Over het algemeen is een braadpan wijd en diep, met een dikke bodem en een zware deksel. Zo kun je ingrediënten zachtjes laten sudderen op een lage temperatuur. De braad-/ stoofpan van bijvoorbeeld Le Creuset in Geëmailleerd gietijzer is gewoon onmisbaar voor het bereiden van uw stoofschotels.

Is de keuze nog steeds heel erg moeilijk of wil je de pannen uitproberen. Kom dan lang in onze winkel in Arnhem, bel of mail ons. Wij helpen je graag!

Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 415 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 20
Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 415 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 20