Pannen

Keukenapparaten  |  Messen  |  Keukengerei  |  Bakgerei  |  Cadeau  |  Keukentextiel  |  Keukentrolleys

Belangrijk bij het kiezen van pannen is eerst bedenken waar je de pan voor wilt gebruiken. Zoek je een kookpan of een braadpan, een koekenpan, hapjespan of wok. En dan zijn er natuurlijk ook nog veel speciale soorten pannen zoals een aspergepan een rookpan of een pastapan om maar iets te  noemen. Wat is het verschil tussen deze pannen?

 

Kookpan: om optimaal te kunnen koken in een kookpan wil je liever niet dat de warmte naar boven weg trekt. Een goede bodem is dus heel belangrijk. De warmte moet gelijkmatig over de gehele bodem verdeeld worden.

 

Koekenpan: bakken en braden is het verhitten van voedsel op temperaturen boven de 180°C. Koekenpannen zonder anti-aanbaklaag laten zich kenmerken door een lange levensduur, ze gaan vaak een leven lang mee. Het bakken in pannen in pannen van gietijzer, plaatstaal, koper of roestvrij staal vergt enige behendigheid, maar producten kunnen in deze pannen worden gebakken. Zelfs pannenkoeken, omeletten of visfilets.
De keramische pan heeft erg veel voordelen ten opzichte van de teflon pan. Los van het feit dat deze geen schadelijke stoffen bevat welke in het lichaam of het milieu komen, wordt het eten op een veel gezondere manier bereidt. Bij een keramische pan hoef je lang niet zoveel boter of olie te gebruiken omdat de keramische pan bijna niet aanbakt. Omdat er niets aankoekt is de keramische pan heel gemakkelijk schoon te maken. Met een sponsje en wat zeepsop is de pan in een handomdraai weer schoon. De keramische pan is universeel en te gebruiken met gas, inductie, elektrisch en keramisch. Pannen van Demeyere en le Creuset kunnen op alle warmtebronnen.

 

Wok: de wok is een relatief dunne, halfronde pan van 25 tot 40 cm diameter. Omdat wokken op een hoge temperatuur gebeurd is het niet verstandig om olijfolie te gebruiken. Dit verbrand namelijk. Zonnebloem of arachideolie is het beste.

 

Braadpan: over het algemeen is een braadpan wijd en diep, met een dikke bodem en een zware deksel. Zo kun je ingrediënten zachtjes laten sudderen op een lage temperatuur. De braad-/ stoofpan van bijvoorbeeld Le Creuset in Geëmailleerd gietijzer is gewoon onmisbaar voor het bereiden van uw stoofschotels.

  

Hapjespan: een hapjespan is eigenlijk niet veel anders dan een koekenpan met een hogere en rechte rand. De rechte rand zorgt ervoor dat een hapjespan zich beter leent voor het bereiden van eenpansgerechten en grotere hoeveelheden dan een koekenpan. Je kunt de ingrediënten namelijk gemakkelijk omscheppen zonder dat het over de rand gaat. Daarnaast zijn er veel hapjespannen die geleverd worden met een deksel waardoor je ingrediënten kunt laten sudderen zonder het vocht te verliezen.

 

Is de keuze nog steeds heel erg moeilijk. Kom dan lang in onze winkel in Arnhem, bel of mail ons. Wij kunnen je vast verder helpen

Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 394 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 19
Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 394 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 19