Speciale pannen

Een speciale pan is bijvoorbeeld een stoompan. Bij het koken met stoom blijven de smaakstoffen optimaal behouden. Een stoompannenset bestaat uit een dichte pan waar de vloeistof in gaat en daar boven een stoominzet en tot slot een deksel.  De stoominzet is met gaatjes geperforeerd, zodat het stoom door de inzet heen de producten kan stomen. Een stoompan is geschikt voor het stomen van rijst, aardappelen, groenten, vlees en vis.

 

Dit systeem biedt vele mogelijkheden voor etenswaren zoals stomen, bakken, opwarmen, warm houden en ontdooien. Je kunt bijvoorbeeld soep koken in de onderste pan en daar bovenop groente stomen. Let wel op dat je de vloeistof niet in aanraking laat komen met de ingrediënten in het stoommandje. Of maak een heerlijk couscousgerecht, waarbij in de onderste pan vlees of kip en een geurige bouillon  en groenen gaar gemaakt worden en de couscous erboven gestoomd wordt.

 

Voordelen van een stoompan:
-Stomen doe je met een klein laagje water dat snel aan de kook is en dus begint het stoomproces al snel. Veel sneller dan dat je de groenten op zet in een pan met koud water.
-Gestoomde groenten verteren gemakkelijker dan rauwe of gebakken groenten. Kort stomen kan soms beter zijn dan sommige groenten rauw te eten. 
- Het is super simpel om te doen en levert je geen extra werk op.
-De smaak blijft veel beter behouden, alles wat je stoomt heeft dus meer smaak dan dat je het zou koken.
-Gezonder? Ja! Want er gaan geen voedingsstoffen verloren in het water. Wat je stoomt komt niet in contact met het water. Zo blijven alle voedingsstoffen dus beter behouden.

 

De stoompan van WMF Vitalis is voorzien van een stoomplaat en een hittebestendige glazen deksel, waarmee je het stoomproces gemakkelijk in de gaten houdt. Het deksel heeft een geïntegreerde thermometer die de binnentemperatuur aangeeft. De WMF Vitalis Stoompan is bovendien ook te gebruiken als braadslede.

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 24 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 24 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2