Kookpannen

Een goede en mooie kookpan  behoort tot de basisuitrusting van elke keuken. Van groot tot klein. Het is fijn om van alles wat in huis te hebben. Voor een sausje en een lekker grote pan soep.

 

De pannen van de meeste merken zoals DemeyereLe CreusetWMF,  en bijvoorbeeld Habonne zijn tegenwoordig geschikt voor alle warmtebronnen. Zorg bij gas dat de vlam in het midden van de pan is en bij elektrische kookplaten en inductie kookplaten kies je voor de kookzone die bijna gelijk of bijna  is als die van de pan. De pannen van Demeyere bestaan uit verschillende lagen. De buitenkant is van roestvrij staal en één van de andere lagen is aluminium waardoor de pannen geschikt zijn voor inductiekoken. De andere lagen zorgen voor een goede warmtegeleiding tot bovenaan de pan. Dit is prettig voor het koken en bovendien is het energiebesparend. Demeyere verkoopt losse goed afsluitende deksels. Ze zijn onderling verwisselbaar voor kook of koekenpannen met dezelfde diameter. Een goed sluitende deksel verhindert warmte- en energieverlies.
De pannen van Iittala zijn een fraai design. Ontworpen door Björn Dahlström in de jaren 90. Niet alleen de bodem van de Iittala Tools pan, maar de gehele pan is gemaakt van drielaags RVS met een aluminium kern. Dit zorgt voor een zeer snelle en gelijkmatige warmte opname.

 

AANDACHTSPUNTEN:

-laat een pan nooit leeg op de warmtebron staan

-metalen handgrepen en knoppen kunnen warm worden dus gebruik een pannenlap

- voeg zout toe aan kokend water. Niet opgeloste zouten kunnen kleine puntjes laten ontstaan in het oppervlak van de pan.

-laat een pan eerst afkoelen alvorens af te wassen.

 

VAATWASSER:

Mogen pannen in de vaatwasser? Ja, RVS pannen mogen in de vaatwasser, maar handwas verlengd de levensduur van iedere pan en krijgt daarom onze voorkeur. Er wordt in een kookpan immers niet gebakken. Aluminium, gietijzer en plaatstaal mogen NOOIT in de vaatwasser. Deze materialen worden hierdoor ernstig aangetast. Ook koperen pannen verdragen de vaatwasser slecht.

 

Is de keuze nog steeds heel erg moeilijk. Kom dan lang in onze winkel in Arnhem, bel of mail ons. Wij kunnen je vast verder helpen

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 69 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 69 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4