Glazen

Serviezen  |  Bestek  |  Cadeau  |  Pollmann - Exclusief

Prachtige Glazen

Uw drankje smaakt veel lekkerder in een mooi glas! Zie hier glazen in allerlei soorten en maten. Van sterk Tritan- of Kwarx-glas of van flinterdun mondgeblazen kristal.

 

Bekijk hieronder onze ruime selectie glazen.

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 716 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 35
Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 716 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 35

Glazen Weetjes

Alle Schott Zwiesel glazen zijn gemaakt van Tritan kristalglas, een materiaal met bijzondere hardheid en bestand tegen corrosie en krassen. Tritan kristalglas heeft bijna 40% minder breuk dan gewoon glas en een gegarandeerde helderheid. Schott Zwiesel wijnglazen zijn niet alleen vaatwasmachinebestendig en krasvast, ze blijven ook net zo helder als op de dag van aankoop. 

 

Claus Riedel was de eerste persoon in de lange geschiedenis van de glasindustrie die bij het ontwerpen van een wijnglas rekening hield met het karakter van een druivensoort. Het karakter van onder andere de sauvignon blanc, cabernet sauvignon, pinot noir en riesling zijn qua stijl niet met elkaar te vergelijken. De unieke eigenschappen van de glazen van de familie Riedel worden dagelijks door miljoenen wijnliefhebbers ervaren. Riedel glas wordt met recht gezien als dé referentie voor de wijnliefhebber.
De smaak van wijn wordt door diverse factoren beïnvloed. Onder andere de wijn zelf, de temperatuur waarop de wijn geserveerd wordt, maar ook het glas waaruit je het drinkt zijn van belang. Als je op zoek bent naar nieuwe wijnglazen is er echter veel om uit te kiezen. We helpen je daarom graag.

 

Wijnglazen worden doorgaans ongeveer halfvol geschonken. Meestal is dit het breedste punt indien het een kelk-vorm heeft. Het bouquet kan zich het beste ontwikkelen in een glas met voldoende lucht boven het wijnoppervlak. Door kleine ronddraaiende bewegingen van het glas - het zogenaamde walsen - wordt de wijn iets tegen het glas omhoog gebracht, waardoor de vloeistof in beweging komt en het wijnoppervlak wordt vergroot en daarmee het bouqet door de neus optimaal waargenomen kan worden. Rode wijn heeft een groter glas met een ruime kelk nodig en witte wijn een kleiner glas dus ook met een kleinere kelk. Dit komt omdat er in rode wijn meer aroma’s zitten dan in witte wijn. Bovendien blijft witte wijn of rose langer koel in een klein glas.