Een klassieke combinatie wijn en kaas. Hou je niet van wijn of ben je wel eens in voor iets verrassend anders? Drink dan eens thee bij je kaas.

De belangrijkste reden dat thee goed bij kaas past, zijn de tannines. Tannines binden aan het vet en de eiwitten in de kaas. Daardoor wordt het kaas eten in het geheel een lichtere ervaring. De tannines breken het vette, filmende mondgevoel, ze verschonen het palet, waardoor de sensatie van een nieuw hapje kaas weer volledig genoten kan worden als ware het de eerste. (bron Vn.nl)

Doordat je thee warm drinkt, smelten de vetten in de kaas sneller als je een slok neemt. De smaak komt hierdoor sneller en beter tot zijn recht. Vergeet de wijn dus! Nou ja, tenminste bij de kaas.

De thee kun je op verschillende manieren presenteren. Neem bijvoorbeeld de mooie Chinese theekopjes van Bredemeijer, je handen blijven hierbij ook nog eens lekker warm.

Als je het helemaal afmaakt, serveer je de thee ook nog uit zo´n mooi theepotje.

Wil je juist dat je thee langer warm blijft, kies dan voor een theeglas uit de serie van Villeroy & Boch Artesano. Deze koppen zijn dubbelwandig en in veel maten verkrijgbaar.

En mis je de wijn toch nog een beetje, serveer de thee dan in een wijnglas.

Kaas serveer je op Leisteen of hout. En als je kaas zegt, dan zeggen wij Boska. Een Nederlands familiebedrijf dat alles heeft op het gebied van kaas.

Wanneer je kiest voor Leisteen, dan kun je er met een krijtje bijschrijven welke kaas het is. Handig, want ze hebben vaak moeilijke namen. Als je de keuken weer uit bent, ben je al weer kwijt wat het ook al weer was.

Of kies voor een mooie langwerpige houten plank, dan kan iedereen er goed bij aan tafel en kun je heerlijk delen van dezelfde plank.

Mooie kaasmesjes erbij en je gasten zullen zeker onder de indruk zijn!