Aangemaakt op
Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Artikelen 1 tot 10 van 12 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Wat was het een leuke avond! Onze winkel was de ontvangst voor bloggers en vloggers uit het hele land. Danny Jansen, o.a. bekend van 24Kitchen, stelde een heerlijk menu samen met kruidige gerechten.

De bloggers zelf aan de slag met de heerlijkste ingrediënten met de producten van Le Creuset. De producten doen je denken aan oma, familie, gezelligheid en heerlijk eten.

Op de eerste foto’s  van de avond zie je de bloggers in actie, maar als je goed kijkt ook mooie kleurrijke borden. Die zijn spiksplinternieuw en binnenkort bij ons in de winkel verkrijgbaar!

Danny Jansen vertelt je graag zelf wat hij voor lekkers heeft gekookt, bekijk zijn filmpje hier

Op onze Instagram en Facebook account vind je leuke foto’s en filmpjes van deze zeer geslaagde avond.

Lees meer
Geplaatst door Anke Pollmann

Wat je dit jaar aan je relaties of personeel moet schenken?
Ieder jaar weer iets leuks, verrassends of origineels bedenken is niet zo gemakkelijk als het lijkt en waar haal je de tijd vandaan.

Om niet net zo afgezaagd te zijn als de opening van deze blog, denken wij graag met je mee om iets leuks voor je relaties of personeel te bedenken binnen het aangegeven budget. Kerstpakketten van Pollmann zijn anders dan anders. Geen standaardpakket, maar afgestemd op jouw wensen binnen ieder budget.

Op mijn profiel kun je ervaringen lezen van mensen die eerder van ons geschenken hebben afgenomen.
Ik stuur graag ons magazine toe om je een idee te geven van wat we kunnen of drink een kop koffie om samen te bespreken wat je wensen zijn en wat wij voor je kunnen betekenen!

Lees meer
Geplaatst door Anke Pollmann

Onze pui verandert ook!

Saturday Jun 18, 2016

Onze pui verandert ook!

nieuwe pui

In de Kerkstraat is de verbouwing in volle gang, maar voorlopig is daar niets van te zien aan de buitenkant. De nieuwe pui wordt pas in de laatste week geplaatst en is daarmee het slotstuk van de verbouwing.

Dit is de eerste keer in ons bestaan, dat wij vrijwillig gaan verhuizen. Ons bedrijf is gestart in de Bakkerstraat. Nu staat op deze plek de fontein op het Marktplein. Ons pand is in de Tweede wereldoorlog helaas verloren gegaan en hierdoor werden we gedwongen een ander onderkomen te zoeken. Ter gelegenheid van ons 100-jarig bestaan hebben we een bronzen beeld op de plek van ons oude pand geplaatst. Op de foto van dit pand, de meest linkse, is te zien, dat het toen nog bijzonder was als er een foto werd gemaakt. Een ieder is netjes gekleed en ze kijken allemaal naar de camera.

Vanaf 1940 is onze winkel gevestigd aan de Vijzelstraat. Van toen tot nu hebben we een aantal keren een extra winkel gehad in de Ketelstraat en Bakkerstraat, o.a. een glaswinkel.
Door de jaren heen, hebben hier een aantal verbouwingen plaats gevonden, waardoor niet alleen ons pand aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant drastisch is gewijzigd in de loop der jaren. Van de pui zijn hierboven een aantal versies toegevoegd.

In september verhuizen we naar onze nieuwe locatie in de Kerkstraat, in de 7Straatjes. Een klein voorproefje van deze pui is helemaal rechts afgebeeld. Het blijft dus nog even een verassing hoe het er precies uit komt te zien, maar het is al bijna september dus nog maar heel even geduld!

Lees meer
Geplaatst door Anke Pollmann

We zijn begonnen!

Wednesday Oct 19, 2016

verbouwing is begonnen

We zijn begonnen!

De verbouwing in ons nieuwe pand is inmiddels in volle gang. Na maanden van voorbereiding, overwegen en keuzes maken, kunnen we van start met verbouwen.

De oude gevel is het laatste onderdeel van de verbouwing en van de buitenkant is er niet veel te zien, maar dat betekent niet dat er binnen niet hard wordt gewerkt! Een kleine greep uit de werkzaamheden: elektra opnieuw aanleggen, dak isoleren, ramen in dak vervangen, spanten schonen en verven, keuken plaatsen en toilet verplaatsen. Wij zullen regelmatig foto’s plaatsen om te laten zien wat er achter de deur gebeurt.

Een leuke en hectische tijd, wij vinden het vooral heel leuk dat de plannen nu tot uitvoering gaan komen!

Wij houden op de hoogte, vind je het in de tussentijd leuk om een kijkje achter de deur te komen nemen? Je bent van harte welkom, wij leiden je graag rond!

Lees meer
Geplaatst door Anke Pollmann

Vaderdag

Zondag is het vaderdag. Ja aanstaande zondag dus het wordt nu echt tijd om na te denken over wat je lieve, grappige of stoere vader heeft verdiend dit jaar. Behalve een ontbijtje op bed (dat zal je zelf moeten doen). Daarom hebben wij 5 tips voor je vader, die misschien alles al heeft.

Vlijmscherpe messen
Vaders houden van goed gereedschap, messen horen daar zeker bij. Die moeten natuurlijk wel scherp zijn. Met deze messenslijper van Wüsthof wordt dat appeltje eitje. Er kan niets fout gaan dus dat is fijn. Je haalt het mes eerst door de grove opening, daarna nog even fijn slijpen. Resultaat, je mes weer vlijmscherp en je vader heeft gegarandeerd nog 10 vingers.

Gin tonic glazen
Liefde van de man gaat door de maag. Gin Tonic wordt veel op het terras besteld, bijvoorbeeld bij onze nieuwe buur Zafvino. Maar is natuurlijk ook lekker om thuis te drinken. Je schenkt hem in een stoer glas of juist op een pootje.

Grillpan le Creuset
Houdt jouw vader van grillen en van vlees?  Dan is een grillpan van Le Creuset misschien een goed idee. Deze pannen kunnen zeer hoog verwarmd worden en geven het vlees een heerlijke grillsmaak. Extra handig: je kunt ze ook op de barbecue gebruiken!

Aanstaande zaterdag is het Men’s Saterday, een speciale dag voor mannen in de Binnenstad van Arnhem. We hebben dan een speciale actie, je koopt de grillpannen van Le Creuset dan met 25% korting.

Peper en zoutmolen voor pittige vaders
Je hebt van de vaders die al peper en zout toevoegen voordat ze ook maar een hap geproefd hebben. Deze molen kun je zowel tijdens het koken gebruiken als op tafel zetten om nog wat extra toe te voegen (of je nou wel of niet geproefd hebt!). Door de verschillende kleuren is het peper en het zout gemakkelijk uit elkaar te houden.

Barbecue op zijn eigen bord
Deze week is het er niet echt weer voor, maar het wordt vast snel weer beter en dus zonnig. Juist het wordt vast barbecue weer. Deze borden van Villeroy & Boch zijn handig om een worstje op de serveren, met een kuiltje voor de saus. Als het winter is of het regent, dan kun je dit bord ook heel goed gebruiken om hapjes op te serveren!

Heb jij een vader met andere wensen? Kom dan langs in onze winkel of shop in onze webwinkel. Meer inspiratie nodig? Je weet ons te vinden!

Lees meer
Geplaatst door Anke Pollmann

In onze winkel wordt vaak gekozen voor alle items van dezelfde lijn, in dezelfde kleur. Dat staat natuurlijk mooi, maar het kan ook verrassend anders. Door verschillende series, kleuren en items met elkaar te combineren.

Dat kan je doen door hier rekening mee te houden tijdens de aanschaf van je servies of andere items voor op tafel. Waarschijnlijk staat er al een leuke verzameling in je kast. Wij zouden zeggen: “Kijk er eens in en maak verrassende nieuwe combinaties!”

Wat staat er in je kast?

Staat er in je kast een mooi servies en heb je goed bestek? Koop hier eens leuke servetten bij en zet die in een leuke pot op tafel. Of kleed je tafel aan met bloemen uit je tuin.
Een waterkaraf op tafel met daarin vers fruit voor een vrolijke noot, bijvoorbeeld deze mooie karaf van Blomus. De basis is dus je servies wat je al hebt, door een kleine toevoeging ziet je tafel er opeens heel anders uit.

Je tafel anders dekken

Je kunt placemats of een tafelkleed gebruiken, maar ook al eens gedacht aan een strook papier om je tafel mee te dekken? Laat je gasten hier iets leuks op schrijven, heb je direct een leuk aandenken aan een gezellige avond!

Probeer het eens uit. Heb je tips nodig, wij helpen je graag!

Lees meer

TAGS:

Geplaatst door Anke Pollmann

Een klassieke combinatie wijn en kaas. Hou je niet van wijn of ben je wel eens in voor iets verrassend anders? Drink dan eens thee bij je kaas.

De belangrijkste reden dat thee goed bij kaas past, zijn de tannines. Tannines binden aan het vet en de eiwitten in de kaas. Daardoor wordt het kaas eten in het geheel een lichtere ervaring. De tannines breken het vette, filmende mondgevoel, ze verschonen het palet, waardoor de sensatie van een nieuw hapje kaas weer volledig genoten kan worden als ware het de eerste. (bron Vn.nl)

Doordat je thee warm drinkt, smelten de vetten in de kaas sneller als je een slok neemt. De smaak komt hierdoor sneller en beter tot zijn recht. Vergeet de wijn dus! Nou ja, tenminste bij de kaas.

De thee kun je op verschillende manieren presenteren. Neem bijvoorbeeld de mooie Chinese theekopjes van Bredemeijer, je handen blijven hierbij ook nog eens lekker warm.

Als je het helemaal afmaakt, serveer je de thee ook nog uit zo´n mooi theepotje.

Wil je juist dat je thee langer warm blijft, kies dan voor een theeglas uit de serie van Villeroy & Boch Artesano. Deze koppen zijn dubbelwandig en in veel maten verkrijgbaar.

En mis je de wijn toch nog een beetje, serveer de thee dan in een wijnglas.

Kaas serveer je op Leisteen of hout. En als je kaas zegt, dan zeggen wij Boska. Een Nederlands familiebedrijf dat alles heeft op het gebied van kaas.

Wanneer je kiest voor Leisteen, dan kun je er met een krijtje bijschrijven welke kaas het is. Handig, want ze hebben vaak moeilijke namen. Als je de keuken weer uit bent, ben je al weer kwijt wat het ook al weer was.

Of kies voor een mooie langwerpige houten plank, dan kan iedereen er goed bij aan tafel en kun je heerlijk delen van dezelfde plank.

Mooie kaasmesjes erbij en je gasten zullen zeker onder de indruk zijn!

Lees meer
Geplaatst door Anke Pollmann

Moederdag tip 1Moederdagtip 2Moederdagtip 3

Moederdagtip 4Moederdagtip 5

Het leukste Moederdagcadeau maak je natuurlijk zelf, maar na een bepaalde leeftijd voldoet een leuke tekening ook niet meer aan de verwachtingen van Moeder. Je wilt origineler zijn dan een bos bloemen of de zoveelste cadeaubon. Daarom hebben wij 5 tips voor de moeder die alles al heeft.

 1. Sfeerverlichting

 Iets leuks voor in huis of buiten in de tuin doet het altijd goed. Verleng de lange zomeravonden met gekleurde sfeerlichten uit de Kastehelmi collectie van IITTALA.

 2. Theepot en glazen

Thee is helemaal hot. In deze theepot van Bredemeijer blijft de thee ook lekker lang warm. Het is daarnaast ook een genot om naar te kijken. Ook helemaal hip, muntthee. Ook heel lekker om er citroen en gember aan toe te voegen. In deze glazen van Leonardo past dat met gemak.

3. Lampe Berger

Heb je soms last van nare luchtjes in huis maar vind je luchtverfrissers niet prettig? Lampe Berger zuivert de lucht al meer dan 100 jaar van nare geuren en bacteriën, in plaats van deze te verbloemen met een parfum. Zet de Lampe Berger aan en na enkele minuten ruikt alles weer fris. Of naar bloemen, kersen, appel of leder. De keuze is enorm maar begin met een starterset.

4. Vaas voor één bloem (of twee)

Zeg het met subtiliteit. Geef een vaas met 1 roos of tulp erin, of wat mooie groene takken. Deze vaas van Villeroy & Boch trekt gegarandeerd de aandacht. Ook handig voor moeders zonder groene vingers, in deze vaas staan de bloemen altijd goed.

De vaas van IITTALA ontwerper Alvar Aalto is een tijdloze klassieker die al sinds 1937 vrouwenharten sneller laat kloppen.

5. Sharing = caring

Je kan er niet omheen, shared dining is een trend die voorlopig nog niet voorbij is. In de restaurants wordt het eten gedeeld, dus kan het thuis ook. Royal Doulton heeft een vrolijke lijn met tapasbordjes, -schaaltjes en lepels. En het leuke is, je kan er ook gewoon een keer nootjes uit eten. 

Lees meer
Geplaatst door Anke Pollmann

Verrassend anders met de Spirelli

Friday Feb 24, 2017

Spirelli

Mijn doel voor 2016: gezond(er) eten. Minder suiker, meer groenten, minder alcohol en eigenlijk ook zeer regelmatig die sportschoenen aan en van de bank. Sinds een aantal maanden ben ik hier mee aan de slag gegaan. Maar gezond eten is saai, toch?

Niet als je kookt met de Spirelli. Dit is een spiraalsnijder waarmee je in een handomdraai sliertjes produceert. Mijn persoonlijke favoriet is Courgetti, spaghetti van courgette. Lekker én simpel kan bijna niet: Je draait de courgette in de Spirelli en er komt courgette-spaghetti uit. Een heerlijke bite, geen koolhydraten en kinderen zijn er ook dol op. Je kan er eigenlijk alles mee doen wat je ook met gewone pasta of spaghetti doet. Om je op weg te helpen, heb ik hieronder een simpel maar o zo lekker recept voor je. 

Het recept

Neem 1 courgette per persoon en draai deze in de Spirelli. Doe flink wat trostomaatjes (besprenkelt met olijfolie, peper en zout) 30 minuten in de oven (200 graden). Ondertussen de courgetti kort roerbakken en serveren op het bord. Flinke schep (zelfgemaakte) pesto erboven op, vervolgens een trosje tomaten erop, nog wat pijnboompitten voor de finishing touch en klaar is Kees.

Een eenvoudig maar heerlijk recept, waarmee je snel indruk maakt op je gasten. Bovendien is het supergezond en past het dus helemaal in de trend van nu. Ga lekker variëren en proberen met andere groenten en pastarecepten, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Lees meer
Geplaatst door Anke Pollmann

De zon schijnt, het is weekend, je zit op het terras en je bestelt een lekker glas wijn.

Vaak komt je wijn dan in een klein glas en smaakt het niet zo lekker als je had verwacht. Vanaf nu weet je waarom en vraag je aan de ober een echt wijnglas.

Goede wijn uit een goed glas

Wijnglazen bestaan traditioneel uit een voet, steel en een kelk. Tegenwoordig zijn er ook hele mooi glazen zonder voet en steel. Het belangrijkste is dat de kelk een goede vorm heeft. De kelk is zo groot, dat je het glas niet vol schenkt. Hierdoor is er ruimte voor lucht. Dit zorgt er voor dat je wijn goed kunt ruiken.

Welk glas kies je voor welke wijn?

Er zijn heel veel verschillende vormen wijnglazen. De vorm van het glas bepaalt waar de wijn in je mond, en dan bedoelen we eigenlijk op je tong, terecht komt. De tong heeft vier smaakvlakken: zoet, zuur, zout en bitter

Bordeaux en Bourgogne

Laten we een voorbeeld nemen met twee klassiekers uit Frankrijk: Bordeaux en Bourgogne

Bordeaux is een zachte, stevige wijn, Bourgogne is wat zuurder. De bordeauxwijn moet voor op je tong in je mond terechtkomen, want daar proef je zoet en zout. De vorm van het glas is recht, waardoor je je hoofd niet ver naar achteren hoeft te doen en de wijn dus voor in je mond terecht komt.

Een bourgogneglas zorgt ervoor dat de wijn verder achter op je tong terecht komt, waardoor het zure van de wijn goed tot zijn recht komt. Het glas is breed van onder en smal van boven, je hoofd moet verder naar achter en komt daardoor terecht waar hij terecht moet komen.

Dit is een experiment, wat je zeker thuis kunt proberen. Uiteraard ook met witte wijn, proef dan het verschil tussen Sauvignon Blanc en Chardonnay

Om voor elke druif of wijnsoort een apart glas aan te schaffen, gaat ons zelfs misschien wel te ver. Maar als je bijvoorbeeld een fervent Bordeaux- of Chardonnaydrinker bent, kan een speciaal glas voor deze wijnsoorten de moeite zijn. Ervaar zelf het verschil en dan vraag je de volgende keer aan de ober om het juiste glas. Drink wijn in ieder geval nooit uit een bbq-bistroglaasje, dat is eeuwig zonde van de wijn. 

 

Lees meer
Geplaatst door Nick Pollmann
Aangemaakt op
Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Artikelen 1 tot 10 van 12 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2