Pasen in tijden van Corona

Op het moment heb ik (Neeltje) een beetje moeite met het vinden van inspiratie voor het schrijven van deze blog. Dit heeft ermee te maken dat ik achter mijn computer op onze zolderkamer zit te typen. Ik verlang terug naar de tijd dat ik bij Corona alleen aan een koud biertje op een zonnig terras dacht.

Veel liever stond ik in onze prachtige winkel waar ik altijd alle (paas)inspiratie vind die ik nodig heb voor het schrijven deze blog. Daarom doe ik een ronde op onze (nog niet zo heel lang geleden vernieuwde) webshop en waan mij in de winkel en in onze woonkamer waar ik bezig ben met het paas-klaar maken van onze eettafel.

Ik heb zin in vrolijkheid en gezelligheid, mooi tafelkleed, eierdopjes, servetten, mooi servies, zelfgemaakte scones, paaseitjes….Ahhhh daar komt de inspiratie!

Een mooi tafelkleed

Een mooi tafelkleed is onmisbaar op een gezellige ontbijttafel. Kijk naar de kleur van het servies dat je gaat gebruiken en stem daar de kleur (of decor) van het kleed op af.

Bijvoorbeeld een mooi kleed van Bamar, onze lokale leverancier uit Velp

Eierdopjes

Eierdopjes kunnen niet aan een (Paas)ontbijttafel ontbreken natuurlijk. Een eierdopje staat veel mooier als een bakje met daarin alle eitjes. Het maakt het eitje extra speciaal en lekker. Ga voor kleurrijk en mix alle kleuren, of misschien zo’n eierdopje met een schattig paashaasje. De eierdopjes van WMF met een ingebouwd hamertje zullen het goed doen bij de kinderen. Hoe leuk is het als je zo je eitje kunt tikken!

Eierdop Le Creuset  Eierdop Anne 2020  Eierdop Point Virgule

Servetten 

Servetten mogen ook niet ontbreken. Bedenk maar dat je met servetten nog extra fleurigheid aan je gedekte tafel kunt meegeven. Op een effen gekleurd kleed staan deze bloemige servetten toch supergezellig!

Het allerlekkerste dat je wat mij betreft zelf kunt maken voor een ontbijtje zijn scones. Ze zijn relatief gemakkelijk te maken en ze mislukken (bijna) niet. Het zijn een soort warme, beetje zoetige broodjes. Heerlijk met een lepeltje aardbeienjam, lichtgezouten roomboter of geklopte, ongezoete crème fraîche. Maar natuurlijk ook lekker om een stukje af te breken om mee te dippen in je zachtgekookte eitje, ik watertand al….jullie ook?

Servetten Butterflies   Servetten Flowers

Voorjaar op je servies

Het is lente dus dit lenteservies Colourfull Spring van Villeroy & Boch is een hele bloemige en vrolijke toevoeging aan je gedekte tafel. Door de rustige ondertoon van dit servies is het prima te combineren met je huidige servies. Je kunt natuurlijk ook het gehele servies gebruiken, een beetje extra vrolijkheid in deze tijden is nooit weg!

Villeroy & Boch Colourful Spring

Scones recept voor op je ontbijttafel

Het allerlekkerste dat je wat mij betreft zelf kunt maken voor een ontbijtje zijn scones. Ze zijn relatief gemakkelijk te maken en ze mislukken (bijna) niet. Het zijn een soort warme, beetje zoetige broodjes. Heerlijk met een lepeltje aardbeienjam, lichtgezouten roomboter of geklopte, ongezoete crème fraîche. Maar natuurlijk ook lekker om een stukje af te breken om mee te dippen in je zachtgekookte eitje, ik watertand al, jij ook?

Hier het recept van Yvette van Boven dat ik altijd gebruik:

  • 450 gram bloem, plus iets extra
  • 3 theel. bakpoeder
  • 50 gram poedersuiker
  • snuf zout
  • 85 gram koude roomboter, in blokjes
  • 2 eieren, geklopt
  • 200 ml karnemelk

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Zeef bloem, bakpoeder, poedersuiker en zout boven een kom, voeg de boter toe en wrijf fluks tot een kruimelig deeg.

Klop de eieren door de karnemelk, giet ¾ daarvan bij het bloemmengsel. Kneed zo snel mogelijk tot een zacht deeg. Voeg scheut voor scheut nog zoveel vloeistof toe als nodig is om een zacht, maar niet plakkend deeg te maken. 

Druk het uit op een licht met bloem bestoven aanrecht tot een plak van 2-3 cm dik.

Steek met een uitsteekvorm of een glas de scones uit. Kneed de restjes van het deeg weer tot een plak van 2 cm en ga door tot al het deeg op is.

Bestrijk ze met een restje melk-eimengsel en zet ze iets uit elkaar op een ingevette bakplaat. Bak ze in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de grootte, goudbruin en gaar.

Fijne Pasen!