Pollmann Preptember 

Foodpreppen daar schrijven we eigenlijk ieder jaar wel iets over. Het lijkt een beetje een soort beweging, een exotische groep mensen die alles tot in de puntjes voorbereid. Voor creatieve chaoten als ik (Neeltje) lijkt dat onbereikbaar en niet te doen. Maar niets is minder waar.

Pollmann Preptember

Stiekem preppen we allemaal wel.Je boterhammen of je salade de avond voor je gaat werken vast maken en klaarzetten. De overgebleven macaroni van zaterdag in een bakje in de diepvries want dat is zo handig voor die drukke dag in de week dat je geen tijd hebt om te koken.

LunchboxMepal CirqulaHabo Profiline

Preptember 2

Goede basis

Ik heb vandaag food geprept in de vorm van een goede basis. Waar zouden we zijn zonder basis. Home made kippenbouillon stond er op mijn menu. Vele gerechten fleuren er enorm van op als je eens een keer niet zo’n kant en klaar bouillonblokje gebruikt. Zelfgemaakte bouillon is natuurlijk lekkerder maar ook veel gezonder! Eigenlijk is het snijden van de groenten het meeste werk.

Kip in de pan 6 liter water erbij en de gesneden groentjes en specerijen daarna heerlijk laten pruttelen zo’n 4 uur. De gereduceerde bouillon zeven en overschenken in een diepvriesbakje. Klaar om te gebruiken in een mosterdsoep, pompoensoep, kippensoep(natuurlijk), risotto, kippenragout,heel veel sauzen.                   

Eet smakelijk!

Preptember 3