Zondag 14 mei is het moederdag, de jaarlijkse dag om je moeder eens extra in het zonnetje te zetten!
Natuurlijk kan er niets op tegen een mooie tekening, een knutselwerkje of een gedicht dat aan je bed wordt voorgelezen. Een aantal van ons in de winkel zijn ook moeder en wij kunnen niet wachten op volgende week zondag als onze kids aan ons bed staan met hun knutselwerkje.
Uit betrouwbare bron weten we dat moeders naast het knutselwerkje het stiekem wel heel leuk vinden om ook een cadeautje te krijgen. In onze laatste nieuwsbrief geven je volop tips om je moeder een mooi cadeau te geven. We pakken het mooi voor je in in onze winkel!
Wij zetten de moeders ook graag in het zonnetje en hebben daarom ook een kleinigheidje voor haar als je bij ons een cadeautje voor haar koopt. Wij hebben granola gemaakt, een lekker recept zonder suiker en toch heel lekker.Dit kun je natuurlijk gebruiken voor het ontbijt op bed dat je voor de liefste mama maakt op moederdag of later in de week voor een lekker ontbijtje met bijvoorbeeld kwark en vers fruit.
Het recept komt uit het voedselzandloper kookboek van Paulinge Weuring en is een persoonlijke favoriet van ons! We hebben het recept iets aangepast.
Bekijk ook haar blog Uit Paulines keuken voor meer lekkere recepten.
Ingredienten:
- 75 gram havermout
- 30 gram quinoa
- 70 gram speltvlokken
- 15 gram pompoenpitten
- 15 gram zonnebloempitten
- 15 gram lijnzaad
- 50 gram gemengde noten (ongebrand)
- 30 gram rozijnen
- 50 gram gedroogde abrikozen
- 70 ml appelsap
- 2 el olijflolie
Zo maak je het
- Oven voorverwarmen op 180 graden
- Doe de havermout, quinoa, speltvlokken, zonnebloem- en pompoenpitten, het lijnzaad en de gemengde noten in een kom, meng door elkaar.
- Voeg het appelsap en de olijfolie toe
- Verdeel het mengsel over een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Rooster de granola ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven
- Meng het mengsel tussentijd door elkaar met een lepel. Laat het vervolgens afkoelen
- Snijd de abrikozen in stukjes en voeg deze samen met de rozijnen bij de granola.
Klaar! Bewaar in een afgesloten pot en de granola blijft lekker knapperig!
Eet smakelijk!