Snijplanken

De juiste snijplank zorgt ervoor dat je mes scherp blijft en dat je voedsel optimaal gesneden kan worden. Een erg belangrijk onderdeel is ook de hygiëne bij het bereiden van voedsel.

Snijplanken zijn er in verschillende materialen; glazen snijplanken zijn hygiënisch maar door het harde materiaal gaan je keukenmessen kapot.

Hout is zachter, waardoor je messen minder snel slijten. Je kunt houten snijplanken meestal echter niet in de vaatwasmachine reinigen.

Kunststof snijplanken lijken dan dé uitkomst, daar kunnen echter weer deeltjes van losraken en in je eten terecht komen.

Kunststof snijplanken zijn er in verschillende kleuren zodat je bijvoorbeeld rauwe kip niet met vis of vlees in aanraking brengt.

Het rode snijblad is voor rauw vlees, de blauwe voor vis, de groene voor groenten en de witte voor gekookt voedsel.

Bedenk dus goed wat je op een plank wilt snijden. Snijd je veel verschillende producten, dan adviseren we meerdere snijplanken aan te schaffen om kruisbesmetting te voorkomen.

 

En mooi merk voor een houten snijplank is Butler.

Dankzij dit mooie en natuurlijke materiaal past deze snijplank zowel in de moderne als klassieke keuken.  

Wil je dat je houten snijplank lang mee gaat? Olie je houten snijplank dan in met olie. Voor een goed resultaat smeer je het hout regelmatig in voor behoud van je snijplank.

 

Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 39 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Positie
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

21 per pagina

Artikelen 1 tot 21 van 39 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2