Spaar nu voor mooie kortingen en gratis producten! meld je hier aan

Heart icon
Cart icon Winkelwagen

Winkelwagen

Koekenpannen Inductie

Koekenpannen Inductie

Filteren

Filteren

Foto-tabel Lijst

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
  1. DEMEYERE - Proline 7 - Koekenpan  20cm
    DEMEYERE - Proline 7 - Koekenpan 20cm


    Proline 7

    Speciale prijs € 149,00 Normale prijs € 189,00
    Op voorraad
    Levertijd: 1-2 werkdagen
  2. DEMEYERE - Proline 7 - Koekenpan 28cm
    DEMEYERE - Proline 7 - Koekenpan 28cm


    Proline 7

    Speciale prijs € 199,00 Normale prijs € 259,00
    Op voorraad
    Levertijd: 1-2 werkdagen
  3. DEMEYERE - Proline 7 - Koekenpan 24cm
    DEMEYERE - Proline 7 - Koekenpan 24cm


    Proline 7

    Speciale prijs € 189,00 Normale prijs € 239,00
    Op voorraad
    Levertijd: 1-2 werkdagen
  4. DEMEYERE - Proline 7 - Koekenpan 32cm
    DEMEYERE - Proline 7 - Koekenpan 32cm


    Proline 7

    € 299,00
    Levertijd: 1- 2 weken
Foto-tabel Lijst

4 producten

Van laag naar hoog sorteren

Koekenpannen voor inductie zijn er in vele soorten en maten

Inductie koekenpannen zijn tegenwoordig onmisbaar in de moderne keuken. Deze pannen zijn geschikt voor gebruik op inductiekookplaten. De koekenpannen uit onze collectie zijn er in verschillende uitvoeringen.

Roestvrijstalen koekenpannen

We hebben koekenpannen die gemaakt zijn van hoogwaardig roestvrij staal (RVS). Het voordeel van deze rvs koekenpannen is dat je zeer hoog kunt verhitten en duurzaam zijn in het gebruik. Doordat er geen laag in de koekenpan zit, gaan de pannen erg lang mee. Deze koekenpan heeft geen anti-aanbaklaag, waardoor de voedingsmiddelen zich eerst hechten aan de pan, maar zodra ze gebakken zijn weer loslaten. In onze winkel in Arnhem leggen we je graag uit hoe het werkt en bakken een eitje voor je in een RVS koekenpan.

Anti-aanbak koekenpannen

Een ander soort koekenpan die geschikt is voor inductie zijn anti-kleef koekenpannen. We onderscheiden hierbij twee soorten koekenpannen: de gewone anti-aanbaklaag en de keramische anti-aanbaklaag.

Gewone anti-aanbaklaag

In onze collectie hebben we koekenpannen met een gewone anti-aanbaklaag, bijvoorbeeld van Le Creuset Les Forgees. Deze pannen hebben een anti-kleef laag die zeer sterk is en nooit zal bladderen en komt dus nooit in je eten terecht. De laag is wel aan slijtage onderhevig en de koekenpan zal dus ooit weer vervangen moeten worden. Deze pannen gaan veel langer mee dan andere merken.

Het is belangrijk om deze pannen niet te hoog te verhitten, maximaal 2/3 van het vermogen van je kookplaat. Deze koekenpannen zijn geschikt voor het bakken van een eitje, pannenkoeken of gepaneerde producten bijvoorbeeld.

Keramische anti-aanbaklaag

Een andere soort anti-aanbaklaag is keramisch. Het voordeel van deze soort koekenpannen voor inductie is dat je dez pannen hoog mag verhitten. Je kunt ze dus voor vrijwel alles gebruiken. Het nadeel is dat je de koekenpannen zeer goed moet schoonmaken, anders kunnen ze gaan aanbakken.

De koekenpannen van Greenpan Barcelona Pro zijn meerdere keren als beste getest door de consumentenbond.

Gietijzeren koekenpannen voor inductie

Gietijzeren koekenpannen zijn ook zeer geschikt om op inductie te gebruiken. Deze pannen hebben een emaille laag over het gietijzer, waardoor ze eenvoudig te gebruiken zijn en zeer duurzaam in het gebruik. Warm de koekenpan rustig op, zodra de warmte pan in de hele pan zit, kun je de koekenpan hoog verhitten.

Stalen koekenpannen voor inductie

Een laatste optie voor koekenpannen om mee op inductie te koken zijn stalen koekenpannen. Deze brand je in met olie, dit kan op je kookplaat of in de oven. Hierdoor roest de koekenpan niet meer en creëer je een natuurlijke anti-kleeflaag in de koekenpan. Was deze koekenpan alleen af met heet water (en dus niet met afwasmiddel) om de anti-kleeflaag te behouden.

Pollmann team image