
Dessertmessen
Het dessertmes kun je gebruiken voor een voorgerecht of om je boterham van beleg te voorzien. We hebben monoblock dessertmessen en holheft dessertmessen in onze collectie.
-
VILLEROY & BOCH - Piemont 18/10 - Dessertmes 21cm
Piemont 18/10€ 17,90Op voorraadLevertijd: 1-2 werkdagen -
ROBBE & BERKING - Alt-Kopenhagen 150 - Dessertmes 19,7cm
Alt-Kopenhagen 150€ 120,00Levertijd: 1- 2 weken -
VAN KEMPEN & BEGEER - Bries 18/10 - Dessertmes monoblock 20cm
Bries 18/10€ 11,00Op voorraadLevertijd: 1-2 werkdagen -
ALESSI - Nuovo Milano 18/10 - Dessertmes (mono) 19cm
Nuovo Milano 18/10€ 10,00Levertijd: 1- 2 weken
Holheftmes
In onze collectie hebben we monoblock messen en holheftmessen. Monoblock messen bestaan uit één stuk en zijn gemaakt van 18/10 edelstaal waar koolstof aan wordt toegevoegd om het mes scherper te maken. Monoblock messen zijn eenvoudiger te produceren dan holheft messen en daarom aanzienlijk lager geprijsd dan holheft messen. Een monoblock mes is ook minder duurzaam, omdat het niet opnieuw geslepen kan worden.
Een holheft mes bestaat uit twee delen. Het lemmet (snijgedeelte) is gemaakt van gehard staal. Dit is scherper en blijft langer scherp dan 18/10 edelstaal. Het lemmet wordt in het holle heft (waar je het mes vasthoudt) geplaatst. Vervolgens wordt het gepolijst. Meer handelingen dus en kwalitatief beter, daarom is een holheft mes duurder dan een monoblock mes. Voordeel is dat het mes veel langer mee gaat en opnieuw geslepen kan worden. Een holfheftmest kan zonder problemen dagelijks worden gebruikt en er wordt 30 jaar garantie op gegeven.